СУП захистила учасника у зв'язку з неправомірним блокуванням податкових накладних
СУП захистила учасника у зв'язку з неправомірним блокуванням податкових накладних
09 серпня 2019

Один із напрямків діяльності СУП – захист членів Спілки від неправомірних дій/бездіяльності з боку перевіряючих, контролюючих та правоохоронних органів.
Серед проблем, з якими в Комітет із захисту бізнесу СУП звертаються підприємці – блокування податкових накладних. На жаль, із зупинкою реєстрації цих документів часто зіштовхуються саме добросовісні платники.

Суть звернення:
У липні компанія ТОВ «Асистент Груп» звернулася до СУП, у зв’язку з ігноруванням Державною фіскальною службою України рішення суду. Відповідно до цього рішення, орган мав включити до Єдиного реєстру податкові накладні, відмову у реєстрації яких компанія безпідставно отримала ще в травні 2018 року.
На момент звернення Асистент Груп в Спілку, ДФС понад 30 днів не надавала відповіді на лист компанії та ухилялася від виконання рішення суду, яке набрало законної сили.

Результат роботи СУП:
 - 25 липня Спілка Українських Підприємців - СУП направила офіційне звернення до ДФС України з проханням забезпечити виконання рішення суду, а також попередити вчинення нових аналогічних порушень.
 - 2 серпня ДФС України виконало рішення суду та зареєструвало податкові накладні ТОВ «Асистент груп».
Пишаємося ще однією спільною перемогою! 

СУП завжди наголошує учасникам, що про подібні ситуації не варто замовчувати – усьому добросовісному і прозорому бізнесу необхідно говорити публічно!
Нагадуємо, що Комітет із захисту бізнесу СУП займається вирішенням питань щодо неправомірних дій з боку органів нагляду та контролю, правоохоронних органів, а також рейдерських захоплень.
Цього тижня СУП спільно з партнерами Клочков&партнеры запустили «гарячу лінію» для учасників - проект SUPport. Підприємець може отримати оперативну консультацію у випадку форс-мажорних ситуацій (робота органів досудового розслідування, перевірки інших держорганів, спроби рейдерських захоплень тощо) за телефоном 067 005 35 00.

Дякуємо за активну участь голові Комітету з розвитку СУП Андрію Єрашову, голові Комітету із Захисту бізнесу СУП Катерині Гупало та заступнику голови Анастасії Гурській!

Ще новини