СУП закликає прийняти неупереджене рішення щодо відновлення ліцензії компанії-члена СУП
СУП закликає прийняти неупереджене рішення щодо відновлення ліцензії компанії-члена СУП
16 жовтня 2019

Поки в Україні немає інструментів, які посилили б відповідальність контролюючих органів за зловживання/неправомірні дії, ми в СУП продовжуємо відстоювати законні права сумлінних підприємців.

У серпні Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками було прийнято рішення про анулювання ліцензії одеського учасника СУП – ТОВ «Мультистор».

Спеціалістами Держлікслужби була проведена позапланова перевірка дотримання ліцензійних умов в роздрібної торгівлі лікарських засобів у двох аптеках компанії. Перевірка проводилася на підставі звернень фізичних осіб. Однак факти загрози життю чи здоров’ю осіб, зазначені у зверненні, в ході перевірки не підтвердилися. Крім того, сама перевірка відбувалася з порушеннями.

Після розгляду скарги Експертно-апеляційною радою з питань ліцензування Державної регуляторної служби було створено робочу групу для детального вивчення усіх обставин цієї справи. До цієї групи увійшли експерти ради та представники СУП.

СУП висловлює подяку Державній регуляторній службі за виважений підхід та бажання встановити справедливість у даній ситуації. Ми просимо здійснити повну, всебічну та неупереджену перевірку фактів викладених у зверненні учасника СУП при прийнятті рішення Експертно-апеляційною радою з питань ліцензування при ДРС.

Закликаємо вжити всі можливі заходи для того, щоб за відсутності порушень чинного законодавства підприємці України мали можливість вільно здійснювати свою господарську діяльність.

 

Ще новини