СУП закликає підтримати законопроєкт №7451 щодо приватизації
СУП закликає підтримати законопроєкт №7451 щодо приватизації

В час, коли Україна бореться з ворогом за свою свободу, важливо міцно тримати економічний фронт. Саме бізнес та приватна ініціатива допомагають державі стабілізувати економіку та стримують зростання соціальної напруги в суспільстві.  
Наше завдання – максимально наростити виробництво, зберегти та створити нові робочі місця, вчасно та у повному обсязі виплачувати працівникам зарплати й давати українцям ресурси, аби годувати свої родини. Також важливо забезпечувати внутрішній ринок необхідними товарами та послугами, нарощувати експорт для надходження валютної виручки державі, що гарантує макроекономічну стабільність. 

Підприємці готові й далі працювати й наближати нашу перемогу. Своєю чергою, розраховуємо на створення державою сприятливих умов для функціонування бізнесу. Одна з них – це відновлення приватизаційних процесів в Україні. 

Незабаром Верховна Рада в другому читанні розглядатиме законопроєкт №7451, який розблоковує та максимально пришвидшує приватизацію. Спілка українських підприємців закликає підтримати його якнайбільшою кількістю голосів. Приватизація надасть потужний імпульс розвитку економіки та дозволить подолати руйнівні наслідки війни. 

Існують, принаймні, три вагомі причини чому Україні потрібна приватизація: 

- Гостра потреба бізнесу в нових виробничих приміщеннях. Частина з них зруйнована або пошкоджена ворогом. В результаті підприємства призупиняють роботу, а працівники залишаються без засобів до існування. Наприклад, аграрії відчувають брак площ для зберігання зернових, що в перспективі загрожує Україні втратою її позицій на ринку експорту продовольства. 
- Триває процес релокації підприємств з областей, де йдуть бойові дії, до відносно безпечних регіонів. Потрібно оперативно шукати нові приміщення, а ринок оренди не може задовольнити запити бізнесу. Більшість пропонованих об’єктів, особливо єдині майнові комплекси, потребують великих інвестицій. Підприємцю потрібні гарантії, що завтра і післязавтра він експлуатуватиме об’єкт та зможе окупити капіталовкладення. Це можливо лише за умови придбання його у власність через процедуру приватизації. 
- Багато об’єктів державної власності без належних інвестицій фактично руйнуються і якщо нічого не змінювати, то скоро ми їх втратимо назавжди. Це неприпустимо в час війни, коли треба використовувати кожну можливість для активізації економіки. Замість занепаду такі об’єкти можуть приносити користь – випускати соціально важливу та оборонну продукцію, перетворитися на мультимодальні хаби чи стати житлом для людей, будинки яких зруйнував агресор. 

Тож просимо вас врахувати ці аргументи при розгляді законопроєкту №7451. Від вашої свідомої позиції залежить здатність України чинити дієвий опір окупантам, перемогти та визволити тимчасово окуповані території. Армії виграють битви, а війни виграють економіки. Й росія сьогодні веде з нами війну на виснаження. Аби перемогти, слід залучити усі можливі ресурси. В тому числі дозволити бізнесу інвестувати в об’єкти державної власності, які принесуть користь Україні. 

Приватизація сьогодні на часі, як ніколи. Вона буде одним з інструментів нашої спільної перемоги над ворогом.

Розраховуємо, що саме такий державницький підхід буде визначальним під час розгляду законопроєкту №7451. 

Ще новини