Національна бізнес-коаліція сформувала топ-10 пріоритетів бізнесу для кандидатів у президенти
Національна бізнес-коаліція сформувала топ-10 пріоритетів бізнесу для кандидатів у президенти

24 січня представники провідних українських бізнес-асоціацій консолідували топ-10 пріоритетів бізнесу до кандидатів та обговорили подальші кроки у донесенні порядку денного усім учасникам передвиборних перегонів.
Станом на сьогодні, до Коаліції долучилися 70 бізнес-асоціацій, що разом об’єднують понад 35 тисяч підприємств з різних регіонів країни.

«Сьогодні національні, регіональні, галузеві асоціації демонструють вміння дійти повної згоди та об’єднатися навколо спільної бізнес-адженди задля формування сприятливого бізнес-клімату в країні та росту економіки. Ми звучимо єдиним голосом усього бізнесу, який виступає за детінізацію, прозорі та рівні умови ведення бізнесу для усіх підприємців», - зазначила під час зустрічі Коаліції виконавчий директор СУП Катерина Глазкова.


Основою для порядку денного від бізнесу стали 6 вимог до влади СУП та УРБ, спрямовані на покращення бізнес-клімату в країні. В процесі приєднання до Коаліції кожна з асоціацій виносила на голосування свої пропозиції для доповнення бізнес-адженди. Результатом голосування став консолідований порядок денний Національної бізнес-коаліції, який урочисто презентували та затвердили на зустрічі учасників об’єднання.

«Кандидати, які беруть участь в політичній боротьбі, як за президентські так і за парламентські крісла, вже зараз повинні  отримати пріоритети реформ від платників податків та враховувати їх в своїх економічних програмах, - зазначила Софія Арасланова, генеральний директор Асоціації «Українські імпортери побутової електроніки», учасник УРБ.


Публічна презентація ТОП-10 пріоритетів бізнесу від Національної бізнес-коаліції відбудеться 7 лютого під час зустрічі з представниками передвиборчих штабів кандидатів та за участю ЗМІ. Серед подальших планів Коаліції також зустрічі з кандидатами на пост Президента України, зустрічі з асоціаціями в регіонах, участь експертів бізнес-коаліції в теледебатах та масштабна інформаційна кампанія.

Приєднатися до Національної бізнес-коаліції можуть будь-які бізнес-об'єднання українських підприємців протягом всього часу адвокасі-кампанії. Важливо, щоб бізнес-асоціації підтримували затверджені топ-10 пріоритетів, мали статус офіційно зареєстрованих в Україні та не були пов'язані з олігархічним чи політичним капіталом. Ознайомитися з новинами ініціативи, висловити свою підтримку та поділитися ідеями реформ можна через онлайн-платформу Коаліції businessvoice.in.ua


***
Національна бізнес-коаліція – аполітичне об’єднання 70 українських асоціацій підприємців, головним завданням якого є створення об’єднаного порядку денного бізнесу, який буде представлено усім кандидатам в Президенти та політичним силам під час парламентських виборів. Ініціатори створення Коаліції – Спілка українських підприємців (СУП) та учасники Української Ради Бізнесу (УРБ). Партнер проекту – Національна платформа МСБ, незалежний фасилітатор процесу об`єднання – Центр міжнародного приватного підприємництва (СІРЕ).

 

Ще новини