Експерти СУП та Програми «U-LEAD з Європою» провели тренінг для голів ОТГ у Рівному
Експерти СУП та Програми «U-LEAD з Європою» провели тренінг для голів ОТГ у Рівному

Доки частина голів українських ОТГ діляться досвідом позитивних змін на конференції Ukraine Reform Conference у Торонто, ми разом з партнерами – експертами Програми «U-LEAD з Європою» - продовжуємо тренінги та партнерські хаби для голів ОТГ і бізнесу. Сьогодні працюємо із очільниками територіальних громад Рівненської, Львівської та Волинської областей.

«Ви – менеджер своєї території», - наголосила під час зустрічі членкиня Ради директорів СУП, власниця Zabugor.com Юлія Алєксєєва.

І вчила голів ОТГ менеджерським навичкам: щоб ефективно реалізувати розроблену стратегію – без них ніяк.

Представники ОТГ зазначили, що навіть бізнес, який зареєстрований в ОТГ, не сплачує податки на місцях повністю, вважаючи, що вони не доходять до ОТГ. Однак опитування СУП свідчить, що проблематика лежить не зовсім у цій площині. Для підприємців не менш важливим є доступ до ресурсів, а головне – відсутність бюрократії та корумпованості. Тож вчилися правильно будувати комунікації із бізнесом, і занотовували, чим можна зацікавити підприємців вести свою діяльність в ОТГ.

«Найголовніше – навіть не стратегія, головне – ваша репутація, швидкість та ефективність. Важливо, що ви та ваша команда не берете взяток. Так залучається бізнес», - акцентував увагу голів ОТГ Бенедикт Геррманн, перший секретар Представництва Європейського Союзу в Україні.

Після лекторію до учасників приєдналися представники бізнесу, щоб презентувати свої ідеї для реалізації в ОТГ.

*«Підвищення привабливості ОТГ для бізнесу» – спільний проект СУП та ULEAD з Європою / ULEAD with Europe, що фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Ще новини