Спілка оголосила переможців «Премії СУП 2020»
Спілка оголосила переможців «Премії СУП 2020»
18 грудня 2020

17 грудня Спілка українських підприємців вже втретє відзначила найкращих в підприємництві під час «Премія СУП 2020» – першої незалежної премії українських підприємців.

Цього року церемонія нагородження відбулася в онлайн-режимі, адже карантин вніс свої корективи у святкування. Однак нам вдалося не змінювати традиціям та нагородити переможців ще під час церемонії! У цьому нам допомогла оперативна та професійна команда нашого партнера, компанії «Нова пошта». Частина з переможців отримала свої блискучі статуетки просто в прямому ефірі!

Крім того, сама церемонія відбулася у кіностилі. З номінаціями були пов’язані відомі твори американської кіноіндустрії, а головна сцена розташувался в одному з кінотеатрів нашого партнера – компанії Multiplex, найбільшої мережі кінотеатрів в Україні, що налічує 28 кінотеатрів у 16 містах країни. Multiplex активно підтримує та фінансує українську кіноіндустрію. За настрій нашого вечора відповідали ведучі – генеральний продюсер групи компаній Art Nation Едуард Ахрамович, а також співзасновниця і СЕО Stekloplast, віце-президентка СУП Наталія Єремєєва.

Цього року ми вручили 14 блискучих статуеток тим, чиї здобутки та результати у підприємницькій, медіа- та адвокаційній діяльності в рамках СУП виявилися найяскравішими:
1.    «Лідером змін» у 2020 році стала компанія, що фактично змінила службу крові в Україні – і це Biopharma 
Прийнятий цього року закон за активної підтримки СУП і Biopharma запроваджує норми, які допоможуть службі переформатуватися і відповідати європейським стандартам. Компанія активізувала донорський рух (з кампанією «Донорство – це круто!») – збирає донорську плазму людей, які перехворіли на COVID-19 і мають антитіла. Biopharma стала учасником Міжнародного альянсу виробників препаратів із плазми, які разом шукають ліки від коронавірусу.

2.     «За впровадження сучасних практик у сфері управління персоналом» - нагорода дісталася компанії MAY-Ukraine.
Компанія створила Академію «МАЙ» для забезпечення рівноправного доступу до якісної освіти співробітників компанії. Курс безкоштовний, а навчання відбувається в онлайн-режимі без відриву від роботи. Кожен може підключитися до освітніх програм, які існують в Академії – від навчання основам комп’ютерної грамотності до особистісного росту, вивчення мов тощо. А ще кілька років поспіль компанія створює робочі місця для людей з обмеженими можливостями. 

3.    Нагороду за «За високі стандарти ведення бізнесу» отримала лабораторія «Смартлаб»! Незалежна медична лабораторія «Смартлаб» надає якісні і доступні лабораторні та лікарсько-діагностичні послуги з турботою про здоров’я української нації. «Смартлаб» зарекомендував себе як лідер лабораторної діагностики на півдні України і кожен день підтверджує це звання. Компанія сертифікована за міжнародними стандартами якості
ISO 9001:2015, що означає жорсткий контроль за достовірністю результатів і турботу про здоров'я кожного клієнта. Лабораторія надає широкий спектр досліджень в найкоротші терміни.

4.    Нагороду у номінації «Рушій розвитку регіону» здобуло підприємство TERRA FOOD.
Молочний напрямок підприємства представлений 7 підприємствами в різних регіонах країни. Цьогоріч особлива увага приділена Вінниччині. В цьому регіоні TERRA FOOD є одним з найбільших платників податків – кількасот мільйонів гривень податків щороку надходять до місцевих бюджетів регіону. Підприємство забезпечує робочим місцем 1400 кваліфікованих працівників. 
А розвиток та інвестиції в інфраструктуру в регіонах– одна з місій TERRA FOOD. Зокрема, в 2020 році компанія інвестувала 1 млн гривень в ремонт дороги поблизу Тульчинського маслосирзаводу.

5.    «Соціальний проєкт року» - перемогу здобула компанія «Промприлад. Реновація» – це проєкт зі сфери імпакт-інвестування, де інвестори одночасно вкладають у соціальний вплив на регіон та отримують повернення інвестицій у вигляді дивідендів.
Таким чином вдалося залучити більше 5 млн дол. інвестицій! «Промприлад. Реновація» є інноваційною серцевиною міста Івано-Франківськ. Розвивається як майданчик для комунікації, поширення знань, співпраці державного сектору, громадськості та бізнесу.

6.     Номінація «Сила регіону» вже вдруге дісталася офіційному представнику СУП в Одеській області – Олександру Соколову, власнику компанії Smilefood! 
Регіональне представництво в Одесі було найактивнішим цьогоріч. Кількість членів СУП із Одеського регіону зросла на 20%, і це найвищий відсоток серед регіональних представників! Разом із командою СУП в Одесі ми запустили новий проект SUP Ideas Lab, у якому ми допомагаємо учасникам вирішувати бізнес-задачі в рамках міні-стратсесії з провідними підприємцями та експертами з конкретного питання.

7.    «Краще медіа про бізнес та економіку» обрано «Новое время»!
До цієї номінації потрапили медіа, які не просто читають підприємці, а які найчастіше привертають підприємців в якості експертів, піднімають актуальні проблеми бізнесу. Тут підприємці називали медіа, які, на їхню думку, найбільш відповідає заявленим критеріям. Серед лідерів за кількістю згадувань підприємців також опинилися «Liga.net», Forbes.

8.    У номінації «Креатив року» нагорода дісталася одразу двом переможцям!
Група компаній «Текстиль-контакт» запустила креативний кампейн до Чорної п’ятниці - «Текстиль для кожного», який відзняли на складах ТК! Вийшло на межі поєднання індастріала, урбанізма і фешн. 
Backstage організували в експериментальному цеху — поки швачки працювали за швейним обладнанням, команда кампейна готувала героїв до зйомки. У самій зйомці взяли участь колеги та друзі компанії, які поводилися, як відчували. 

Заслужену статуетку «Креатив року» отримала і компанія UAmade, що популяризує українського виробника! На початку року в компанії зрозуміли, що мають потребу подякувати батькам своїх співробітників за те, що вони виростили хороших, щирих людей, справжніх професіоналів своєї справи, котрі стали частиною родини UAmade. 
Компанія не попередила працівників, що збираються надіслати листи подяки їхнім батькам. Але коли листи дійшли до своїх адресатів, керівництво UAmade просто завалили повідомленнями від розчулених колег та їхніх батьків.

9.    Перемогу у номінації «Краще технологічне рішення для бізнесу» виборола «Вчасно.Каса»!
«Вчасно. Каса» - це готове рішення для підприємців для швидкого налаштування касового місця та видачі електронних чеків. 300 перших чеків безкоштовні. А саме рішення інтегрується з 1С та іншим ПО, забезпечує взаємодію обладнання робочого місця продавця-касира торгової або сервісної точки з хмарною обліковою системою Вчасно.POS. Кількість користувачів вже сягнула 1000, серед яких, Rozetka, Avon, Марафон, bodo.

10.    Переможцями номінації «Найефективніший комітет» Євгенія Піддубна, голова Комітету з питань охорони здоров’я СУП та Віталій Коваленко, голова Комітету з розвитку небанківського фінансового сектору СУП. 
Саме ці керівники Комітетів підтримували розвиток підприємництва у своїх галузях найактивніше та можуть похизуватися найбільшою кількістю реалізованих ініціатив та приростом нових учасників.

11.    Номінацію «Sustainable бізнес» виграла компанія «Екопан»!
Діяльність компанії спрямована на реалізацію відразу кількох Цілей сталого розвитку.
Ціль 17. За 8 років компанія збільшила штат на 20%, при цьому збільшила обсяги виробництва більш, ніж в 6 разів.
Ціль 12. «Екопан» оптимізувала виробництво будівель до 1% відходів завдяки трьом колам оптимізації процесів. 
Ціль 9. Створення інноваційного підходу в проектуванні для реалізації проектів з 0% використання зовнішньої енергії.

12.    Перемога у номінації «Прорив року» дісталася Ajax Systems!
Прорив року – це завжди компанія, що відкрила новий важливий напрям в бізнесі, значно розширила свої потужності або реалізувала масштабний інвестиційний проект. У 2020 «проривом року» журі та члени СУП назвали компанію Ajax Systems, що вже кілька років залишається провідним виробником бездротових систем безпеки у Європі. Цього року компанія відкрила новий завод в Києві. Зараз набирає штат із 150 співробітників в нову локацію, а в планах на наступний рік довести кількість співробітників до 1000.

Незалежну оцінку номінантів здійснили експерти «Премії СУП 2020» –  члени Ради директорів та керівники Клубів СУП.
Дякуємо за забезпечення відповідності «Премії СУП» високим стандартам!

Під час трансляції церемонії у прямому ефірі ми провели благодійний бізнес-аукціон для фонду «Таблеточки», де кожен лот – унікальна можливість провести дві години з титанами бізнесу.

Приділити свій час, надати якісну експертизу та відповіді на бізнесові питання, які найбільше хвилюють сьогодні, погодилися В’ячеслав Климов, «Нова Пошта», Андрій Здесенко, корпорація «Біосфера», Едуард Ахрамович, Art Nation, Костянтин Єфименко, «Біофарма», Олександр Соколовський, «Текстиль-Контакт». Ви отримаєте шанс дати потужний поштовх власному бізнесу.

А головне, ті, хто придбав лот, зможуть підтримати дітей, які щодня змагаються за життя з раком. Зібрані під час аукціону кошти підуть на потреби 400 сімей, що знаходяться під опікою фонду «Таблеточки». За підсумками аукціону загальна сума лотів перевищила 300 тисяч грн!
 

Ще новини