Заява СУП щодо тиску на ТОВ «Сервіс Про»
Заява СУП щодо тиску на ТОВ «Сервіс Про»


ТОВ «Сервіс Про» звернулося до Спілки щодо захисту законних прав та інтересів бізнесу. Компанії, яка займається експортом та імпортом продукції у понад 30 країн світу та зокрема імпортує засоби індивідуального захисту, заважають безперешкодно працювати. У період активного поширення COVID-19 та зростання кількості випадків захворюваності працівники Державної митної служби обмежують можливості компанії застосовувати законодавчо встановлену пільгу при розмитненні товарів.

Засоби індивідуального захисту входять до груп товарів, звільнених від сплати ПДВ відповідно до запроваджених у 2020 році Перехідних положень Податкового кодексу України. ТОВ «Сервіс Про» виконало усі необхідні вимоги для отримання пільг на ввезення цієї продукції. У результаті пільгу було схвалено і застосовано.

Однак вже у серпні 2021 року Дніпровська митниця провела планову виїзну перевірку щодо дотримання компанією вимог законодавства України з питань митної справи. За результатами перевірки підприємству було знято пільги та донараховано зобов’язання по сплаті ввізного мита у розмірі 642,8 тис. грн та ПДВ у сумі майже 21,7 млн грн.

Подібне обмеження окремих компаній у використанні законодавчо встановлених пільг підриває довіру до державних органів влади.

СУП виступає за прозорі й партнерські відносини з владою та завжди готова стати на захист бізнесу і віднайти справедливе рішення незалежно від розміру компанії. Тож Спілка звертається до митних органів із проханням глибше розібратися із ситуацією та прийняти рішення, керуючись принципом всебічного, об’єктивного та неупередженого розгляду справи.

Заявляємо, що Спілка українських підприємців буде слідкувати за дотриманням прав та інтересів компанії ТОВ «Сервіс Про» та інформуватиме щодо прогресу в цій справі.
 

Ще новини