Заява СУП щодо тиску правоохоронців на ТОВ "Київгума"
Заява СУП щодо тиску правоохоронців на ТОВ "Київгума"
15 вересня 2021

Спілка українських підприємців, як об'єднання незалежних українських бізнесменів, рішуче засуджує будь-яке намагання блокувати роботу успішних українських компаній, ігнорування закону та безпідставні звинувачення з метою тиску на бізнес та погіршення ділової репутації. 

В п’ятницю, 10 вересня, на території заводу «Київгума» відбулися слідчі дії за участі представників Нацполіції та СБУ, в результаті яких було порушено виробничий процес та вилучені документи та зразки продукції.

Слідчі дії відбулися в рамках кримінального провадження проти ТОВ “Київгума”, яке було зареєстровано за фактом встановлення невідповідності зразків продукції начебто виробництва підприємства вимогам ДСТУ 2805-94, що призвело до розтрати бюджетних коштів. Згідно матеріалів кримінального провадження - це підтверджується висновком лабораторних досліджень ДП “НДІ “Еластик” № 0028/21 від 11.06.21р. 

Проте акредитація лабораторії, яка надала висновок, скасована ще з 19.03.2015р, а проведення випробувань є некоректним і таким, що не відповідає вимогам стандарту ДСТУ 2805-94. Отже, висновки ДП “НДІ “Еластик”, які начебто послужили підставою для відкриття кримінального провадження, взагалі не могли використовуватися як доказ належної чи неналежної якості.

Спілка українських підприємців братиме участь в захисті прав та інтересів ТОВ «Київгума» від незаконного тиску та як незалежний спостерігач буде сповіщати громадськість про дії з боку правоохоронних органів.

СУП вже готує звернення щодо припинення тиску на бізнес з боку правоохоронців до Шевченківського УП ГУ Нацполіції в м. Києві, СБУ, в офіс Генпрокурора, Шевченківської окружної прокуратури м. Києва та до Київської міської прокуратури. 

На жаль, це не поодинокий випадок здійснення тиску на бізнес за наявності “сумнівних” підстав. Бізнес спільнота не може стояти осторонь і вже звернулась до Офісу Генерального прокурора задля врегулювання такої ситуації.

ТОВ «Київгума» - національний виробник та найбільше в Україні підприємство з виробництва виробів з гуми, латексу та полімерів з бездоганною багаторічною репутацією, підтвердженою міжнародними сертифікатами, сотнями наших контрагентів в понад 28 країнах світу. Компанія є членом Спілки українських підприємств вже понад 5 років. На підприємстві працює близько 450 співробітників, діють 33 служби для забезпечення роботи в режимі повного циклу.
 

Ще новини