СУП закликає не повертатися до розгляду законопроєкту №5600
СУП закликає не повертатися до розгляду законопроєкту №5600
29 листопада 2021

18 листопада Верховна Рада України проголосувала за зняття з розгляду проєкту Закону №5600. Цей крок був позитивно сприйнятий усією без виключення бізнес-спільнотою, яка послідовно та наполегливо доносила свою позицію до Уряду та Парламенту, зверталися з численними листами й заявами до народних депутатів та органів державної влади з проханням не підтримувати законопроєкт №5600 та провести ґрунтовні обговорення з бізнесом.

Але, на жаль, Законопроєкт №5600, який вже набув в суспільстві статусу одіозного, знову значиться в розкладі засідань Верховної Ради України на цьому тижні. В умовах глобальної фінансової кризи та призупинення економіки, пов’язаної із застосуванням карантинних заходів, на перший план буде виходити питання створення відповідних умов та стимулів, щоб розпочати «перезавантаження» економіки держави.

Економічне відновлення вимагає значних інвестицій та створення великої кількості нових робочих місць, щоб підтримати всі вражені компанії, регіони та сектори, які постраждали через зупинку економіки.

Останній пресреліз Міжнародного Валютного Фонду свідчить, що інвестиції в Українську економіку визначено одним з пріоритетів. «Зокрема, відповідно до узгоджених пріоритетів політики, українська влада зобов’язується знижувати роль держави та корисливих інтересів в економіці для покращення бізнес-середовища, залучення інвестицій та підвищення потенціалу економіки.» — так дослівно зазначено в документі.

Проте законопроєкт №5600 замість створення інвестиційних стимулів, залучення інвестицій, підтримки підприємництва посилює фіскальний тиск на добросовісних платників податків, порушує взяті державою зобов’язання перед бізнесом, суперечить принципам справедливості, передбачуваності та довгострокового планування.

Спілка українських підприємців наголошує на неприйнятті такого підходу, наполягає на взятті до уваги застережень бізнес-спільноти та закликає не підтримувати та не повертатися до розгляду цього резонансного серед бізнес-спільноти документу.

Ще новини