Зустріч з Генеральним прокурором
Зустріч з Генеральним прокурором
03 листопада 2022

У середу 2 листопада Спілка українських підприємців взяла участь у першій зустрічі бізнес-асоціацій з новим Генеральним прокурором Андрій Костін та з представниками Офісу Генерального прокурора України з метою обговорення питання захисту інвестицій в умовах воєнного стану.
У зустрічі взяли участь президент Спілки Вячеслав Климов та Голова Центру захисту бізнесу СУП Анастасія Гурська.
Український бізнес зараз як ніколи потребує сприятливого інвестиційного клімату, який стимулюватиме зростання економіки та покращить імідж України у світі. Під час повномасштабної війни інвестори потребують мінімізації ризиків, зокрема і гарантій дотримання прокуратурою правових норм, вимог професійної етики, принципів неупередженості та об'єктивності.
Спілка українських підприємців в свій час виступила ініціатором напрацювання стандартів діяльності прокурорів у сфері захисту інвестицій. Їх дотримання важливе для взаємної довіри та налагодження спільної роботи задля нашої перемоги. Без підтримки бізнесу важко протистояти зовнішнім загрозам, тож зараз держава як ніколи повинна прагнути до ефективної взаємодії з підприємцями.
Під час зустрічі Президент СУП Вячеслав Климов наголосив: "СУП сподівається, що дотримання стандартів допоможе вирішити ситуації з порушенням прав та інтересів бізнесу. Наразі, на жаль, попри воєнний стан Центру захисту бізнесу СУП продовжує отримувати скарги на дії чи бездіяльність правоохоронних органів”.
З початку цього року Центр вже отримав 30 запитів, із них 6 звернень – це скарги на дії чи бездіяльність правоохоронних органів.
СУП і надалі докладатиме зусиль для налагодження взаєморозуміння між бізнесом та правоохоронними органами та забезпечення об’єктивного розслідування. Дякуємо Офісу Генерального прокурора та Раді бізнес-омбудсмена за підтримку діалогу зі Спілкою у прагненні встановити сприятливий та надійний інвестиційний клімат в Україні.
Наступним кроком СУП пропонує ініціювати проведення фахового аудиту всіх зареєстрованих кримінальних проваджень, аби виявити серед них ті, які є не мають належних підстав та розслідуються за надуманими приводами.

Ще новини