Ветклініки та зоомагазини будуть працювати на час карантину
Ветклініки та зоомагазини будуть працювати на час карантину
25 березня 2020

Позитивні новини для тих, хто перебуває на карантині разом з домашніми улюбленцями! А за нашими даними на сьогодні в Україні проживає близько 8 млн котів та собак.
Такі тварини потребують планової вакцинації від інфекційних хвороб, а деякі із них – лікування або специфічного (дієтичного) харчування. Понад 50% продукції для домашніх тварин українці купують саме у спеціалізованих магазинах.

Раніше СУП закликала Уряд включити ветклініки та зоомагазини до списку підприємств, що продовжать роботу на час карантину, а вже сьогодні уряд ухвалив зміни до Постанови КМУ від 11 березня 2020 р. № 211, якими зокрема:
- дозволено приймати відвідувачів закладам з торгівлі ветеринарними препаратами та кормами за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.
- дозволена ветеринарна практика.

СУП вітає рішення Кабінету міністрів та впровадження досвіду таких країн як Франція, Італія, Латвія та низки інших європейських країн, де зоомагазини також продовжили роботу в період карантину! 

Крім того, дозволено провадження банківської та страхової діяльності, торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Ще новини