СУП вітає ухвалення закону про захист критичної інфраструктури зв'язку
СУП вітає ухвалення закону про захист критичної інфраструктури зв'язку
13 травня 2020

Ініціатива СУП реалізована - депутати підтримали в цілому закон №2654! Раніше об'єднана бізнес-спільнота виступила за створення умов для захисту критичної інфраструктури зв'язку та ухвалення закону в цілому.
Під час карантину та самоізоляції мобільний зв'язок та інтернет є невід'ємними засобами комунікації громадян, бізнесу та органів державної влади, і, окрім технічної, виконують соціальну функцію.

Водночас, безперебійна робота телекомунікаційних мереж перебуває під загрозою. Галузь телекомунікацій, інші підприємства, органи державної влади та військові частини зазнають багатомільйонних збитків від від крадіжок телекомунікаційного обладнання та пошкодження мереж.
Закон № 2654 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж)» покликаний захистити телекомунікаційну інфраструктуру від винищення та збільшити відповідальність за крадіжки.

Нововведення сприятимуть посиленню безпеки держави, стабільному функціонуванню та забезпеченню телекомунікаційними послугами органів державної влади, захисту власності операторів, провайдерів телекомунікацій, «цифровізації» послуг, які надаються державними органами та приватними компаніями, а головне - надає можливість громадянам постійно бути на зв’язку.

Ще новини