Cпілка обговорила з Націнвестрадою та Мінекономіки концепцію законопроєкту №3760  про «інвестиційних нянь»
Cпілка обговорила з Націнвестрадою та Мінекономіки концепцію законопроєкту №3760 про «інвестиційних нянь»
22 вересня 2020

Виконавчий директор СУП Катерина Глазкова та Голова Аналітичного центру Aндрій Єрашов зустрілися з керівником Офісу Національної інвестиційної Ради Ольгою Магалецькою та заступником Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Іриною Новіковою для обговорення концепції законопроєкту №3760 про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями.

Серед секторів, які потенційно охоплює законопроект про так звані «інвестиційні няні»: переробна промисловість, інфраструктура, будівництво/реконструкція медичних чи освітніх закладів, туризм, спорт, сміттєпереробні заводи.

Базова концепція законопроєкту передбачає підтримку проєктів із сумою інвестицій від 30 млн євро, строком реалізації проєкту – до 5 років та створенням щонайменше 150 робочих місць. Крім того, мінімальна заробітна плата для працівників має бути на 15% вищою середнього показника у відповідній галузі в регіоні.

В цілому СУП підтримує ініціативу та відповідний проєкт закону. Водночас, представники Спілки висловили зауваження щодо мінімального порогу 30 млн. євро та 150 робочих місць, оскільки досвід побудови підприємств та нових виробничних/переробних ліній «з нуля» українським бізнесом свідчить про створення більшої кількості робочих місць з меншою сумою капінвестицій. Також Спілка виступає проти державного регулювання встановлюваної заробітної плати на підприємствах.

Дякуємо організаторам зустрічі за предметну розмову та готовність чути пропозиції українського бізнесу. Сподіваємося, Парламент підтримає зважений та схвалений діловим середовищем законопроєкт.

За словами керівника Офісу Національної інвестиційної ради, прогнозовано в жовтні законопроєкт буде винесено на розгляд депутатів у другому читанні.

Ще новини