Комітет з транспорту і логістики очолив почесний президент "Оріон-Логістик" Роман Греба
Комітет з транспорту і логістики очолив почесний президент "Оріон-Логістик" Роман Греба
30 грудня 2020

Комітет з транспорту і логістики СУП очолив Роман Греба, почесний президент компанії "Оріон-Логістик". У бліц-інтерв'ю ми дізналися про плани новообраного Голови щодо розвитку Комітету.

1. Чому ви вирішили очолити Комітет?
Коли збігаються в часі і просторі можливості та бажання, ти розумієш, що такий момент треба використовувати. Для мене, як для почесного президента ТОВ «Оріон логістик», очолити комітет транспорту та логістики СУП – це новий виклик. Це також виклик для мене як для управлінця з практичним досвідом державного управління. Тим більше, для України транспортно-логістична галузь може стати точкою росту як економічного, так і іміджевого. За правильної реалізації політики в цій галузі з консолідацією бізнес- ініціатив, в України є всі шанси стати транспортними воротами Європи. Відтак, це велика честь долучитися до зазначених процесів через Спілку українських підприємців.     

2. Яка основна проблематика у галузі, розвитком якої займатиметься Комітет?
Я вважаю, що наявні штучні адміністративні бар’єри є основним фактором стримання розвитку галузі. Крім того, необхідно виробити консолідовану позицію гравців ринку щодо представлення єдиної позиції більшості гравців на ринку. Наше бачення та ідеї розвитку транспортної галузі мають бути почуті та враховані державою при прийнятті нормативно-правових актів, що регулюють ринок. Також галузь потребує активного впровадження інформаційно-комунікаційних технологій. Сподіваюсь, що Комітет стане саме таким провайдером впровадження необхідних змін.

3. Які найближчі кроки у розвитку Комітету та підтримці галузі?
На мою думку, першими кроками Комітету має бути:
- входження до громадських рад державних органів, що формують політику в транспортно-логістичній галузі;
- опитування учасників Комітету щодо бачення його розвитку, аналіз чинного законодавства та проектів норматвно-правових актів, що становлять перешкоду для розвитку бізнесу;
- вироблення спільної позиції та її лобіювання перед державними органами;

4. Чому важливо долучатися до лав Комітету іншим представникам галузі? В чому відмінність Комітету від галузевих об’єднань в сфері?
Є таке прислів’я – разом і батька легше бити. Коли ми об’єднуємося, наші шанси бути почутими збільшуються в геометричній прогресії. Крім того Комітет – це чудовий майданчик для обміну досвідом, вироблення спільного бачення та гуртування навколо ідеї розвитку галузі. А відрізняємося ми від інших тим, що в наших лавах багато молодих та прогресивних підприємців, які точно знають як будувати успішний бізнес, бо пройшли цей складний і тернистий шлях.  
 

Ще новини