У Івано-Франківську разом із місцевою бізнес-спільнотою говорили про роль власника на різних етапах розвитку компанії
У Івано-Франківську разом із місцевою бізнес-спільнотою говорили про роль власника на різних етапах розвитку компанії
04 червня 2021

Бути в операційці чи не бути? Де сьогодні у своєму бізнесі знаходитеся ви? Сьогодні дискутуємо над такими питаннями з бізнес-спільнотою Івано-Франківська на Промприлад.Реновація.
Зірковий склад спікерів: Дмитро Ушмаєв, засновник і президент «Три Ведмеді», Тетяна Абрамова, засновниця і директорка RITO, Юрій Филюк, СЕО Промприлад. Реновація та Вячеслав Климов, співвласник «Нова пошта».

Занотували ключові думки підприємців:
«У мене не схожий на більшість погляд – ми середній бізнес і я не хочу масштабуватися. Я отримує максимальне задоволення від операційної діяльності. Оскільки працюю у виробництві, то знаю, що тут ти наповнюєшся, бо генериш ідеї, створюєш свій продукт і бачиш результат цієї роботи», - ділиться Тетяна Абрамова.

Дмитро Ушмаєв у своїй компанії «Три Ведмеді» - на позиції президента. «Однак я як президент приділяю увагу усім процесам в компанії щодня, я коригую стратегію. Ти відповідаєш за бізнес – ти бачиш все. Ти людина, у якої найбільша експертиза. Я не вірю, що коли у тебе буде комерційний директор чи ще хтось, це робитиме твій бізнес успішнішим. Навіть найкращий СЕО може не мати цих компетенцій, він не створював його від самого початку», - запевняє Ушмаєв.

Вячеслав Климов – співвласник і член наглядової ради групи компаній «Нова пошта». На цій позиції він із іншими членами наглядової ради напрацьовує стратегію верхнього рівня, а СЕО компаній групи напрацьовують формальний і робочий документ із цієї стратегії. Він додає: «Ми із моїм партнером по бізнесу працюємо в офісі з 9 ранку і до вечора. Ми знаходимося дуже глибоко в усіх процесах в компанії. Фактично ми займаємося мікроменеджментом в наглядовій раді. Бо стратегія без глибокого аналізу – не стратегія».

На думку Юрія Филюка, компанію та співробітників драйвить саме лідер. Однак він запевняє: «Я хочу навчитися вибудовувати такі проекти та бізнеси, які потім будуть жити і розвиватися без мене. У таких проектах можна імплементовувати правонаступництво і передачу управління».

А де у своєму бізнесі знаходитеся ви?
 

Ще новини