Члени СУП зустрілися з Головою Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики
Члени СУП зустрілися з Головою Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики
24 червня 2021

23 червня члени СУП зустрілися з Головою Комітету Парламенту з питань фінансів, податкової та митної політики України Данилом Гетманцевим.

Під час зустрічі виконавча директорка СУП Катерина Глазкова акцентувала увагу на необхідності спрощення ведення обліку та звітності для бізнесу.

«Сьогодні Україна продовжує втрачати позиції у рейтингу Doing Business за напрямком «Оподаткування», - зазначила вона.

Коментуючи питання, Данило Гетманцев зазначив, що одним із важливих досягнень сьогодні є об’єднання звітності ЄСВ та ПДФО.

«Попри те, що запуск цієї звітності відбувався зі складнощами, сьогодні замість чотирьох звітів ми вже маємо один. Продовжуємо працювати над єдиним рахунком. І також готові слухати пропозиції бізнесу», - сказав Голова Комітету.

Він також висловив позицію щодо необхідності зниження навантаження на фонд заробітної плати.

Спілкувалися і про новий законопроєкт про податок на виведений капітал для компаній з оборотом до 500 млн грн на рік. Спілка підкреслила, що продовжує підтримувати введення податку для всього бізнесу.

Крім того, обговорили питання фіскалізації. Данило Гетманцев зауважив, що Комітет тримає курс на фіскалізацію, але мова, в першу чергу, про великий бізнес.

Серед іншого, торкнулися питань щодо нового податкового законопроєкту №5600, який, на думку СУП, потенційно збільшить фіскальний тиск на бізнес.
Дякуємо Голові Комітету за зустріч та готовність реагувати на пропозиції та проблематику підприємців!

Ще новини