Зустріч із Міністром охорони здоров'я
Зустріч із Міністром охорони здоров'я
13 серпня 2021

Сьогодні члени СУП зустрілися із Міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком та заступником Міністра Олександром Комарідою.
Ділимося найважливішою інформацією із зустрічі.

Які обмеження можуть бути введенні у разі підвищення рівня захворюваності у країні?
Ніяких великих ключових змін у постанові про карантин не планують змінювати. У разі великого підвищення захворюваності буде діяти адаптивний карантин (діятиме поетапне зонування регіонів залежно від рівня епідеміологічної небезпеки).
У МОЗ планують ввести послаблення під час карантину для деяких закладів, якщо:

  • до 80% і більше колективу підприємства/організації вакциновані
  • допускати в заклади споживачі та клієнтів, які вакциновані
  • освітні заклади не будуть переходити в онлайн – 80% дорослих, які працюють у школах, мають бути вакциновані.
  • для торгово-розважальних центрів розробляють спеціальний програмний продукт за прикладом Німеччини, який дозволить записатися на конкретний час для відвідування ТРЦ, відслідковувати його завантаження, допускатимуть в такі заклади вакцинових покупців або тих, хто зробив ПЛР-тест або експрес-тест на місці. Найближчим часом МОЗ планує презентувати цей продукт
Чи достатньо наразі в Україні вакцин для щеплення проти COVID-19?
Наразі в Україні 7 млн доз «вільних» вакцин. Будуть ще поставки, перебоїв не передбачується. Головне завдання сьогодні – залучити якомога більше населення країни до вакцинації, в тому числі, за підтримки і допомоги бізнесу. Адже новий штам вірусу «Дельта», який наразі активно поширюється є хворобою саме невакцинованих людей: відсоток людей, які захворіли, мають ускладнення і тяжкий перебіг хвороби, дуже низький серед вакцинованих.

Під час зустрічі приділили увагу і питанням продовження медреформи, законопроєкт «Про лікарські засоби», участі членів СУП у розробці оновлених галузевих стандартів медичної допомоги.

Закликаємо всіх учасників проявити соціальну відповідальність та долучитись до популяризації вакцинації проти COVID-19.
Для цього просимо звернутись до спеціального комунікаційного центру МОЗ comvacua@gmail.com - вони можуть надати всі інформаційні матеріали, а також готові обговорити умови партнерства для додаткової мотивації громадян вакцинуватись. МОЗ забезпечить широке інформаційне висвітлення такої співпраці.

Тільки спільними зусиллями ми можемо повернутись до нормального життя!
Дякуємо за продуктивну зустріч!

Ще новини