Громадськість обрала представників СУПу до Ради громадського контролю БЕБ
Громадськість обрала представників СУПу до Ради громадського контролю БЕБ
13 вересня 2021

Двоє представників СУП — Катерина Глазкова та Андрій Єрашов — були обрані громадськістю до Ради громадського контролю Бюро економічної безпеки. 

В інтернет-голосуванні вони набрали 7055 та 5817 голосів відповідно. Голосування за учасників Ради громконтролю проводилося на сайті Кабміну з-поміж 97 кандидатур від 51 громадського об’єднання. 



Але це — лише ще один етап: ми отримали достатньо ваших голосів, щоб увійти до 15 потенційних членів Ради. Склад Ради громадського контролю ще чекає на затвердження Директором БЕБ Вадимом Мельником. Результати мають бути повідомлені в середу. 

Створення Бюро економічної безпеки було однією з вимог СУПу до влади. Ми переконані, що новостворений орган має бути, перш за все аналітичним органом, який буде запобігати економічним злочинам, ґрунтуючись на даних реєстрів, та стане єдиним органом, що буде  розслідуватиме економічні злочини.

Рада громадського контролю створюється з метою забезпечення прозорості, відкритості діяльності БЕБ, зокрема шляхом здійснення громадського контролю за його діяльністю.

Ще новини