Спілка українських підприємців закликає органи влади не штрафувати бізнес через збій при впровадженні ПРРО
Спілка українських підприємців закликає органи влади не штрафувати бізнес через збій при впровадженні ПРРО


Через масове встановлення програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) в останні дні грудня та перші числа січня відбуваються технічні збої у цих програмах. З цієї причини бізнес, який зобов’язаний використовувати ПРРО з 01.01.2022, не може їх встановити і, відповідно, не дотримується касової дисципліни, відправки необхідних щоденних звітів тощо.

Нагадаємо, що з 1 січня 2022 року в Україні передбачено обов’язкове використання РРО та ПРРО для більшості суб’єктів господарювання, в тому числі і для ФОПів другої та третьої групи спрощеної системи оподаткування. 

Враховуючи складний процес впровадження цих нововведень та у зв‘язку з численними запитами підприємців до СУП, Спілка закликає не штрафувати бізнес через збій із впровадженням ПРРО, дати час на виправлення технічних збоїв та адекватного налагодження роботи. Відповідне звернення СУП направила до ДПС України, Міністерства фінансів та Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

У попередніх зверненнях до органів виконавчої влади СУП наголошувала на доречності встановлення тестового періоду для нових користувачів РРО та ПРРО, впродовж якого варто прибрати можливість штрафувати ФОПів у разі виявлення порушень пов'язаних із застосуванням ПРРО.
 

Ще новини