Зустріч учасників комітету з представниками Міністерства економіки України, Міністерства фінансів України та ДП “Прозорро”
Зустріч учасників комітету з представниками Міністерства економіки України, Міністерства фінансів України та ДП “Прозорро”
03 листопада 2022

3 листопада комітет інформаційно-комунікаційних технологій СУП провів зустріч з предстаниками влади щодо питання статусу проекту Е-контракти та перспектив впровадження.
Питання регулювання Е-контраків є дуже важливим, особливо в часи війни та мобільної дистанційної роботи, як  інструменту для автоматизації низки процесів, включаючи стандартизацію документів. А впровадження е-контракту може спростити низку роботи бізнесу і держави: процедуру закупівель, зменшити витрати держави та бізнесу на їх проведення, охопити більшу кількість публічних закупівель та створити зручний інструмент для раціонального контролю за витрачанням державних коштів.Таке запровадження електронних контрактів передбачає інтеграцію інформаційних систем трьох державних органів: Державної казначейської служби України, Міністерства фінансів України та Міністерства економіки України (в особі ДП «Прозорро»).
Е-контракт дасть можливість впорядкувати процедури укладання договорів на всіх етапах – від ініціації до звітування, а також стане ефективним інструментом контролю за використанням публічних коштів. Об’єднання зусиль бізнесу та влади в часи війни є як ніколи важливим.
За результатами зустрічі учасники вирішили: Об'єднати зусилля в сумісній роботі над проектом, залучивши відповідних експертів та практиків.
Проводити  сумісні фокус-зустрічі для обговорення ініціатив та пропозицій щодо поняття Е-контракту та щодо шаблонів Е-контракту.
 

Ще новини